Maria Tjärnström

Maria Tjärnström


Jag heter Maria och bor tillsammans med min man Tomas och en flock hundar i en by som heter Kungsgården i sagornas Ådalen.


Jag kallar mig ”månskenskonstnär”. Mitt ordinarie jobb är som handläggare av jordbrukarstöd på Länsstyrelsen Västernorrland. Djurporträtt har jag målat på beställning i över tjugo års tid, men först med en trygg anställning vågade jag ta steget att registrera egen firma för mitt konstnärsskap. Under de senaste åren har min lilla firma vuxit så pass att kvällar och helger inte längre räcker till. Tack vare en tillmötesgående arbetsgivare har jag haft förmånen att kunna gå ned i arbetstid från mitt ordinarie jobb under vinterhalvåret för att ägna mer tid åt konsten. I grunden är jag utbildad kulturvetare med tonvikten på arkeologi.


Jag hämtar min inspiration i skog och mark, under jaktturer mitt jobb med arealkontroller där jag har förmånen att åka runt i vårt landskap och vandra runt bland åkrar och ängar. Akvarell är mitt huvudsakliga medium, men jag gillar att prova på nya uttryckssätt, tekniker och olika hantverk. Foto och digital bildbehandling är också en passion jag har.


Jag målar djurportätt på beställning, mer information om detta finner du under menyn ”djurporträtt”. Jag hjälper gärna företag och föreningar med Bokillustrationer, logotypes, vandringspriser och formgivning av diplom eller trycksaker. Jag åtar mig även fotouppdrag i mån av tid. 


Varje år brukar jag konstutställningar både i närheten och annorstädes.


Innehar F-skattsedel

CV

Utbildning

Estetiska programmet konst och formgivning

Fil Mag med arkeologi som huvudämne

1-årig utbildning i dokumentär fotografi

Ett flertal kortare akvarellkurser


Medlemskap

Svenska konstnärsförbundet

Kramfors konstförening

Nordiska akvarellsällskapet

FAOS


Inköpt av


Landstinget Västernorrland

Kramfors kommun

Kramfors konstförening

Konstföreningen Orren

Cyrillus konstförening

Konstföreningen Nordhydraulik

Konstföreningen Örnsköldsviks sjukhus

Skogsstyrelsen

Åtskilliga privatpersoner i Sverige och Norden